Çağrı Merkezi Kulaklıklarında Neden Kablosuz Kulaklık Tercih Etmeliyim?

Çağrı Merkezi Kulaklıklarında Neden Kablosuz Kulaklık Tercih Etmeliyim?

Kablosuz kulaklıklar ile profesyonel ses sağlarken kablo olmamasının rahatlığı ile kulaklığınız takılıyken dolaşabilirsiniz ve asla çağrı merkezi kulaklığı kablonuzun herhangi bir şeye takılması konusunda endişelenmeniz gerekmez. 

Peki ne tür kablosuz ofis kulaklıkları var? 

İki tip kablosuz çağrı merkezi kulaklığı bulunmakta: 

  • Bluetooth Kulaklıklar
  • Dect Kulaklıklar  

Kablosuz çağrı merkezi kulaklıklarında nelere dikkat etmeliyim? 

  • Konuşma Süresi: Konuşma süresi, iletişim için kullanıldığında pilin ne kadar dayanabileceğini ifade eder. Kulaklığın, yoğun bir günde ne kadar süreyle kullanabileceğinizden emin olun.
  • Kulaklık Mesafesi: Kablosuz menzil veya gezinme menzili, sizden ne kadar uzakta olabileceğinizi ifade eder.
  • Bağlantı Kalitesi: Bağlantının kusursuz olması çağrı merkezinde kesintisiz iletişim imkanı sağlar.
  • Aktif Gürültü Önleyici Özelliğinin Bulunması: ANC yani Aktif gürültü önleyici özelliği ile çağrı merkezinde arka plandaki gürültüleri karşıya iletmeden net bir görüşme gerçekleştirebilirsiniz.
  • Ergonomi: Hareketli bir ofiste çalışıp gün boyu süren görüşmeler yapıyorsanız kafa tipinize uygun ergonomik bir ofis kulaklığına sahip olmalısınız. 

WI-FI Çağrı Merkezi Kulaklıkları Var mı?

Bazı oyun kulaklıkları Wi-Fi bağlantısıyla birlikte geliyor. Bildiğimiz kadarıyla, önemli bir ofis kulaklığı üreticisi şu anda bir Wi-Fi ofis kulaklığı üretmemektedir.

 

Yealink BH76 Qi kablosuz şarj özelliğine sahip kulaklık desteği, Ole Wolff diyaframı özellikli stereo hoparlörler benzersiz geri çekilebilir mikrofon bomu ve daha fazlası ile çağrı merkezleriniz için en iyi seçenek. 

Bluetooth Kulaklıklar

Neden Bluetooth Kulaklık Kullanmalıyım?

Çünkü Bluetooth o kadar yaygın olarak desteklenir ki, VoIP telefon, akıllı telefon, tablet, dizüstü bilgisayar ve daha fazlası ile kulaklığınız uyumlu olacaktır. Bazı Bluetooth kulaklıklar birden daha fazla cihazla bağlantı kurmanıza izin verir.

Bluetooth kulaklığı VoIP telefonla kullanmak için ip telefonun Bluetooth'u desteklemesi gerekir. IP telefon dahili bir Bluetooth’a sahip  olabilir veya bir Bluetooth dongle kullanılmasını gerektirebilir.

Bu dongle IP telefonun USB bağlantı noktalarından birine takılacaktır. Ancak bir ip telefonun bir USB bağlantı noktasına sahip olması, telefonun bir Bluetooth dongle'ı destekleyeceği anlamına gelmez.

IP telefonunuzun  Bluetooth desteğini ve kulaklık uyumunu kontrol etmeniz gerekmektedir.

Yealink kulaklıklarınızın uyumluluğunuzu aşağıdaki linkten sorgulayabilirsiniz.

https://support.yealink.com/en/portal/compatible

Birçok Bluetooth kulaklık, pakette bir USB dongle ile birlikte gelir. Bu dongle'lar aynı zamanda ayrı olarak mevcuttur. Hangi bağlantı noktasıyla çalışırsa çalışsın USB-A ve USB-C varyantları vardır. 

Yealink Bluetooth Kulaklık modellerini aşağıdaki linkten görüntüleyebilirsiniz.

https://yealink.com.tr/pages/kulakliklar

Yealink WH66 Dect Ofis Kulaklığı ile 160 metreye kadar kablosuz kulaklık menzili ve 14 saate kadar konuşma süresi ile çağrı merkezi çalışanlarının günlük iletişim ihtiyaçları için tasarlanmıştır. 2x Mikrofon tasarımıyla ortam gürültüsünü filtreler ve müşterinize daha iyi bir iletişim deneyimi sunar.

Dect Kulaklıklar

Neden Dect Kulaklık Kullanmalıyım?

Dijital Güçlendirilmiş Kablosuz İletişim yani Dect teknolojisi kablosuz iletişim için geliştirilmiş ünite ile kulaklık arasında sinyal iletmeye yarayan bir radyo teknolojisidir.

Spektrum yoğunluğunu azaltarak daha kararlı bağlantı sağlamaktadır.

Genişletilmiş kablosuz kapsama alanı ile Bluetooth modellerinin sunamayacağı kadar kulaklık menzili sunar. Bazı dect kulaklık modellerinin 200 metre görüş alanına sahip kablosuz menzili vardır.

DECT, gelişmiş özelliklerle olağanüstü iletişim güvenliği sağlayabilir. 

Yealink Dect Kulaklık modellerini aşağıdaki linkten görüntüleyebilirsiniz.

https://yealink.com.tr/pages/kulakliklar

Önceki
Sonraki