Bluetooth Kablosuz Kulaklıkların Gürültü Engelleme Teknolojisini Kullanarak Çağrı Verimliliğini Arttırması

Bluetooth Kablosuz Kulaklıkların Gürültü Engelleme Teknolojisini Kullanarak Çağrı Verimliliğini Arttırması

Kablosuz Ofis Kulaklıklarında Gürültü Engelleme Anlamı

Kablosuz ofis kulaklıkları satın aldıysanız, muhtemelen gürültü engelleme terimini sıkça duymuşsunuzdur. Peki iş kulaklıkları için gürültü engelleme tam olarak nedir? Temelde, gürültü engellemenin iki formu vardır. İlki, sesinizin dinleyici tarafından kristal netliğinde duyulmasını sağlamak, ikincisi ise çevresel gürültüyü ortadan kaldırarak her şeyi engelsiz bir şekilde duyabilmenizi sağlamaktır. Bu yazıda, gürültü engellemenin ilk türüne, özellikle Yealink BH76 Bluetooth kablosuz kulaklığının çağrı verimliliğinizi nasıl artırdığına odaklanacağız.

Gürültü Engellemenin İlk Türü Nedir?

Mikrofon engelleme, sesinizin hattın diğer ucundaki kişi tarafından tamamen ve açıkça duyulmasını sağlamak için tasarlanmıştır. Bu basit görünebilir ancak genellikle düşünülenden daha karmaşıktır. Bu ortamlar genellikle ofiste yanınızda konuşan meslektaşların sesi, evde oynayan çocukların sesi veya yolda beklenmedik gürültü gibi seslerle karakterizedir. Bu sesler, konuşurken sürekli olarak bizi etkiler. Öyle ki, bir telefon görüşmesi yaparken, karşı tarafın sıklıkla "Affedersiniz, tekrar eder misiniz?" dediğini duyarsınız. Bu, beklediğimiz bir senaryo değildir. Yine de, bu yaygın bir kullanıcı sorunudur. İş kulaklığının ana işlevlerinden biri, konuşurken çevrenizdeki gürültüyü ortadan kaldırarak mesajınızın açık ve tamamen iletilmesini sağlamaktır.

BH76'nın Akustik Kalkanı Nedir?

Bildiğimiz gibi ses, bir dalgadır. BH76, ses dalgalarını toplayacak ve diğer tarafın gönderdiğimiz bilgileri alabilmesi için dijital olarak işleyecektir. BH76, beş mikrofonla donatılmıştır. Çoklu mikrofonlar, endüstrinin en prestijli akustik kalkan teknolojisi ve gelişmiş algoritma kontrolü ile çevresel gürültüyü ve insan sesini algılar, konuşan kişinin sesini tanır ve diğer gürültüleri otomatik olarak filtreler. Böylece söylediğiniz her kelime doğru ve sürekli olarak iletilir. Akustik kalkan, kulaklık mikrofonunun etrafında, diğer kişinin kulağındaki istenmeyen sesleri engelleyen bir kalkan gibidir, çağrının akışını etkin bir şekilde iyileştirir ve her zaman odaklanmanıza yardımcı olur.

Hibrit ofislerin yaygın olduğu bir dönemde, iş kulaklığı takarak çağrı yapma senaryosu da çeşitlenmektedir. Bu, gürültülü ofis olabilir. Evdeki stüdyo veya işe gidiş geliş sırasında yol olabilir. Kısacası, herhangi bir yer işe yarayabilir. Çalışma senaryolarındaki bu değişiklik, ofis kulaklıklarına olan talebi de artırmaktadır. Araştırmalar, çağrıların yaklaşık %50'sinin çevresel gürültü tarafından kesintiye uğradığını göstermektedir. Çoğu zaman bu müdahale, iletişimi daha az verimli hale getirir ve iletişim süresinin maliyetini artırır. Özellikle müşterilerle konuşurken, müşteri sürekli gürültülü, kesintili bir ses duyarsa, müşteri işbirliği olasılığını kesinlikle etkileyecektir. Yealink BH76 Bluetooth kablosuz kulaklık ve akustik kalkan teknolojisi, çağrılarınızın verimliliğini her zaman korumak ve bunun olmamasını sağlamak için %90'dan fazla gürültüyü etkili bir şekilde izole edebilir.

Önceki
Sonraki