Bang & Olufsen Beoplay A9; 10. yılında Türk Tasarımcılar ile Bir Araya Geliyor

 “Art of A9”

Bang & Olufsen, en ikonik tasarımlarından biri olan Beoplay A9 için “Art of A9” projesi ile dünyanın birçok ülkesindeki heyecan verici tasarımcılarla bir araya geliyor. Eşsiz projeye Türkiye’de de vizyoner tasarımcılar Erdem Akan ve Deniz Salaçin Erciyas, kendilerine özgü tasarımları ile katkıda bulunuyor.


Benzersiz tasarımlarını Beoplay A9’un dairesel tuvaline uygulayan Erdem Akan ve Deniz Salaçin Erciyas, bu eşsiz hoparlörü birer sanat eseri olarak yeniden yorumluyor. “Art of A9” projesi kapsamında, sınırlı sayıda üretilecek olan bu özel kanvas kılıflara yaptıkları tasarımları ile sanat ve müzik bir araya geliyor.


Tasarımcı Erdem Akan; Art of A9 projesi için hazırladığı bu tasarıma “Sound Garden” adını veriyor. Erdem Akan, bu tasarımında 16. Yy.’dan kalma duvar karosunda gördüğü bir desenden yola çıkıyor ve o karoda bulunan çizgilerden ilham alıyor. Tasarımında kullandığı desenler ve kuş detayı, müziği ve ses dalgalarını temsil ederken; aynı zamanda da sanat eserlerinin gelenekselliği ve gösterişini temsil eden İznik tarzı deseni, doğu ve batıyı sentezliyor. Geleneksel ve modern çizgileri bir arada tutuyor. Estetik bir enerji yaratıyor.


Tasarımcı Deniz Salaçin Erciyas ise tasarımını hayata geçirirken; sadelikten, renklerden, şekillerden, doğadaki desenlerden ve doğanın hissettirdiklerinin soyut ifadesinden ilham alıyor. “Art of A9” projesi için hazırladığı tasarımında, doğada onu etkileyenleri kendi bakış açısı ile harmanlıyor. Heykelsi bir tasarım oluşturarak kendi iç dünyasındaki meydan okumayı tasarımına aktaran Deniz Salaçin Erciyas; sınırları aşıp insanı doğaya taşıyan bir görsel tasarlıyor. Tasarımını hayata geçirirken, hem müziğin eşsiz tınılarıyla hem de sanatın görselliğiyle; dalgaları, güneşi, yeşili ve hayatın doğal akışını bu geometrik formlarda yansıtıyor. Doğanın seslerini, renklerini ve kokularını anlatıyor.


Sanatın ve teknolojinin harmanlanmasıyla oluşan Beoplay A9, çağdaş çizgilere sahip göz alıcı bir tasarımı kusursuz ses ile birlikte sunuyor. Eşsiz, özelleştirilebilir ve zamansız tasarımı ile birinci sınıf malzemelerden üretilen Beoplay A9’u, “Art of A9”a özel tasarlanan kanvas kılıfları ve diğer tüm B&O koleksiyonunu yakından tanımak için, Bang & Olufsen Akasya ve Bang & Olufsen Kanyon mağazalarını ziyaret edebilirsiniz.

 

Önceki
Sonraki